Over de kerstactie

Het concept “kerstactie voor asieldieren” hebben we overgenomen van kerstfretten.nl die deze actie reeds jaren organiseren voor opvangfretjes die moeilijk een thuis vinden of niet meer te plaatsen zijn.  Zelf hebben we als Caviaopvang @ Bonnie’s ook enkele jaren deelgenomen aan de gelijkaardige actie van Typisch Fret en dit jaar hebben we besloten om een soortgelijke actie te organiseren voor honden, katten, cavia’s en paarden in Belgie.

De bedoeling is om met deze actie een aantal asieldieren in de kijker te zetten en deze extra in de watten te leggen.  De nadruk ligt op dieren die moeilijker te plaatsen zijn, dieren die ouder zijn, ziek zijn of dieren die al lang in de opvang verblijven.

 

WAT IS HET

Er zijn diverse dieren geselecteerd uit verschillende opvangen die deelnemen aan deze actie.  Ze hebben allemaal zelf hun eigen verlanglijstje voor de kerstman samengesteld, dit kan gaan van een nieuwe thuis naar wat lekkers, een leuk speeltje tot een mandje of huisje.

Jij kan dus kerstman of kerstvrouw worden van een dier en dan mag jij dit dier een leuke kerst bezorgen op een manier naar jou keuze.  Uiteraard krijgen alle kerstmannen en vrouwen een naamvermelding op de website.

Wanneer een dier 3 kerstmannen/vrouwen heeft verhuist hij/zij naar de gelukkige kerstdierenrubriek en verschuift de aandacht naar nieuwe dieren die nog wachten om eens lekker in de watten gelegd te worden.  Het blijft echter wel mogelijk om een gelukkige kerstdier nog een extra cadeau te schenken.  Bij elk deelnemend dier wordt d.m.v. sterretjes (bij de naam) en kerstsmilies (bij de uitleg) aangeduid hoeveel personen zich al ontfermd hebben over hen.

Het is ook mogelijk om de opvangen globaal te steunen, d.m.v. een financiele bijdrage.  Indien u een opvang globaal wil steunen, maak dan gebruik van dit formulier.

Voor inlichtingen of speciale wensen kan u steeds contact opnemen met ons via bonnies@telenet.be

 

HOE WERKT HET

Bij elk deelnemend dier vind je de link naar ons deelnameformulier dat bij elke deelname dient ingevuld te worden.  Na het invullen van het deelnameformulier ontvangt u zo snel mogelijk een email met gedetailleerde informatie om uw bestelling af te ronden. 

Hoe kan je het door jou gekozen dier lekker in de watten leggen ?

  • je kan jouw kerstdier een nieuwe thuis geven (indien het voor herplaatsing in aanmerking komt en na een positieve selectieprocedure van de desbetreffende opvang)

  • je kan aan jouw kerstdier een leuk kerstcadeau schenken : om het u gemakkelijk te maken hebben we onze eigen webshop samengesteld met leuke artikelen voor elke diersoort, zo bespaart u verzendingskosten en hoeft u niet naar de winkel te rijden, uiteraard bent u vrij om een eigen samengesteld kerstpakket te bezorgen aan uw kerstdier.

  • je kan een financiele bijdrage naar keuze doen aan jouw kerstdier

WIE DOET ER MEE

De deelnemende dieren vindt je hier terug.  Elk dier heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen verlanglijstje.

De deelnemende opvangen zijn : Horse Spirit Rescue VZW, The Old Horses Lodge VZW, VZW Colliepassion, VZW Animal Trust, Dierenasiel Leiestreek VZW, Adopteer een hond, VZW Zwerfkat in Nood II, Buddykat, Kat zoekt Thuis VZW, VZW Dierengeluk en Caviaopvang @ Bonnie's

 

WANNEER

De actie loop van 1 december t.e.m. 31 december 2012

Uit de webshop bestelde cadeautjes worden in de loop van januari persoonlijk afgeleverd bij de desbetreffende opvangs.  Alle opvangs zullen een persoonlijk bedankwoordje sturen naar de kerstmannen/vrouwen en op deze website zal ook een fotoalbum verschijnen met alle kerstdieren en hun ontvangen cadeautjes.